Kisah Seram Kamar 2414 UITM Lendu


Okay aku nak kongsikan satu cerita dari girl nie yang mana aku rasa orang lain pun patut baca. dari girl yang dalam gambar nie. Okay bismillah.


Aku ada satu cerita tentang kamar 2414 , Kolej Tun Fatimah , UiTM Lendu, Perak . Spread this sebelum dorang terkejut beruk sebab ' member ' baru .


Aku batch 2014-2016 , course AD ( FAME ) dekat Lendu . part 1 & 2 , Kolej Hamzah . Part 3&4 Kolej Tun Puteri . Aku part 5 , Tun Fatimah . And aku memang sampai part 5 sebab aku tak ada internship .

Masa awal part 5 , kitorang masuk seminggu awal sebab ada study trip ke Perak . Konon cari ilham untuk final semester . Then aku tumpang barang² dekat bilik member and separuh dekat rumah pakngah aku . So lepas tuu gerak pergi Perak .

Balik jew dari Perak , member² ajak aku tidur bilik dorang . Tapi aku tak nak . Sebab aku dapat tahu aku punya bilik besar . Aku angkut semua barang² aku dibantu oleh bffs sebab aku nak juga masuk bilik tuu malam tuu ! Tak nak tunggu lama !

And masa bffs dah habis tolong , aku pula hantar dorang balik bilik masing² . Aku sorang hadap balik bilik aku lepas tuu . Lupa nak cakap , bilik aku tuu TINGKAT 4 , bilik 2ND LAST , depan bilik air . Depan bilik aku cuma dinding bilik air dan pintu .

Masa aku nak naik bilik ( kolej masih kosong ) , gelap gila namatey . Lampu² jalan depan parking kolej jew ada . Demi Allah pertama kali aku tahu perasaan " chills " . Aku dengar orang panggil nama aku , " Del ! " ( nama dekat U )

Kau bayangkanlah aku sorang masa tuu wei . Kawan² aku dekat bilik dorang lah kan . Then aku toleh belakang . Aku sahut ! Aku masa tuu fikir kawan aku . Demi Allah aku tak fikir benda tuu lagi . Aku sahut , " woii ! raklu .!! " then aku naik tangga .

Ada dekat level last sekali , siling dia berlubang . Masa aku lalu bawah tuu , aku rasa ada benda hembus angin dari atas tuu . Aku masa tuu baru seminggu beli phone baru . Speaker fresh lagi . Aku buka ayat² suci . Aku letak phone dalam mug ( bagi lagi kuat )

Aku start mengemas bilik . Gambar bilik tuu ada dskat phone lama . Dia punya usang jangan cakap . Macam setahun tak ada orang tinggal . Lepas tuu aku kemas sampai pukul 4 atau 5 pagi macam tuu . Penat dia kemain sampai aku lelap atas simen

Masa tuu aku tak pasang cadar lagi sebab beg semua aku letak atas katil . Baju² barang² semua dah masuk almari . Then patutnya bilik aku , aku duduk berdua . Tapi kawan aku lagi sorang course TOURISM and dia ada INTERNSHIP .

MAKNANYA ....... Aku duduk sorang the whole semester . Tapi aku suka ! Sebab sebelum nie aku duduk rumah anak yatim , bilik penuh . So impian aku nak duduk bilik besar tuu tercapai . Alhamdulillah dapat merasa . Tapi indahnya mesti ada yang BURUK .

Then aku hidup macam biasa . Lepas seminggu , kolej mula penuh and bulan puasa pun bermula ..... Aku sedih sikit sebab tak ada member sanggup duduk bilik aku . Dorang kata bilik aku jauh , tinggi and dorang tak larat .

Yew lah budak AD barang art banyak namatey sumpah aku kata . Ada yang takut terlebih squat masa tuu jiran² aku masih hambarudin bin sombongok so aku memang akan terperap sorang dalam bilik .

Tengah² bulan puasa , heboh kes pukau lah santau lah rasuk lah sihir lah rompak lah dekat Lendu . ( siapa study situ tahu lah ) aku risau sebab aku tinggal sorang . So nanti apa² jadi , orang tak tahu . So start satu malam tuu , semua bermulaaa ....

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM . Demi Allah semua yang korang akan baca , adalah benar sama sekali ....

Satu malam tuu , aku balik dari studio . Bulan puasa memang ramai tidur lambat sampai sahur . Aku jalan kaki dari studio , aku bawa dua beg . Kanan kiri bahu aku ada beg . Masa lalu dekat jambatan tasik Tun Fatimah ( korang mesti tahu ) , ada 'dia'
' dia ' baling² daun² kering dekat kaki aku . Masa tuu area tasik gelap ! ( UiTM jimat ) . Aku rasa nak tersadung pun ada . (dia) panggil nama aku , " Del .. " . So masa tuu aku sure , yang panggil aku masa hari first aku naik kolej tuu .

Aku telan air liur . Airmata bergenangan . Boyfriend tak ada nak mengadu . Allah saja dalam minda aku . Aku adukan risau pada Dia . Sampai jew tangga kecik dekat depan kolej TFH ( tun fatimah ) , aku rasa tali beg aku kena tarik .

Aku cakap , " ishhh !! " then aku rentap beg , aku panjat tangga naik bilik dengan seluas luas kangkang . Selang 3 anak tangga . Sampai jew bilik aku , kunci jatuh . Terlepas dari tangan sebab beg aku pun dah senget masa tuu . Then aku bongkok .

Masa aku bongkok , ada cahaya dari dalam bilik aku ( bawah pintu ) . Panas ! Seolah kau petik lighter dekat kulit . Aku ambil kunci , pandang kanan kiri then aku masuk bilik . Bilik aku bau hangus . Macam isi terbakar . Daging hangus .

Aku letak beg . Aku tukar tudung . Aku buka surah ayat kursi . Sambil makan roti . Aku menangis masa tuu . Sumpah sedih . Jujur , aku tak ada mama ayah . Then tak ada member nak teman . Aku anak tunggal . Sunyi !

Aku istighfar . Lepas tuu aku buat kerja aku then lelap . Aku tutup lampu . Sebab penakut aku pun , tak suka tidur dalam terang . Aku takut aku gila jew . Aku takut aku berhalusinasi . Jadi aku tak fikir sangat pasal . Aku cool .

Then tiga malam sebelum balik raya , aku baring atas katil . Dengan bantal busuk . Aku bangun nak ambil milo , tiba tiba .... Bantal busuk aku tuu jenis gebu . Tapi dah lama and berlubang lubang . Aku dah jahit pun . But masa tuu , ada kekabu keluar .

Kekabu tuu keluar dari bantal aku . Berterabur . Macam kau main pukul bantal . Tapi tak ada lah bulu ayam der . Aku pusing , aku ambil phone . Aku duduk atas kerusi . Aku pandang jew kekabu bantal aku berterabur .
Masa tuu pukul 1.15 a.m. macam tuu . Aku layan group ws class and tanya siapa jew lagi ada kat kolej . Tak ramai dah . Aku call member aku dari luar . Minta tolong dorang bawa aku balik pergi Seremban , rumah anak yatim aku duduk tuu .

Esok tuu member aku datang . Malam pukul 2 . Dia lepas masuk sebab PB memang tahu aku duduk rumah anak yatim . Tapi , sebelum dia sampai , aku tunggu dia sejam lebih dekat pondok . Pondok depan kolej . Depan tuu , tepi² tuu banyak pokok tinggi² .

Then masa aku duduk , ada yaasin jatuh sebelah aku . Maybe ada orang selit dekat situ . Tapi dia jatuh right on time aku dengar bunyi burung . Pelik tapi siapa yang selalu overnight buat assignment dekat area Zon B , mesti tahu bunyi tuu . Pelik kan .

Then member aku sampai . Aku balik seremban untuk raya dekat rumah anak yatim tuu . Lepas jew raya , aku balik ke bilik 2414 . Aku masuk bilik tuu . Masa tuu mata aku bengkak nangis sebab bantal busuk aku tertinggal . Aku tukar baju semua lah .

Aku ambil pencuci , pergi basuh muka dekat bilik air . Masa aku masuk bilik air , ada . dalam bilik air hujung . Macam mana aku tahu ?? Sebab panas . Bilik air tuu punya tingkap tak mampu hilangkan rasa panas .

Aku pergi basuh muka lalu depan bilik air tuu . Ada 3 paip wudhu . Satu tuu dah loose . Berikat dengan tali . Then aku hidup lah macam biasa . selalu main barang aku . Dia tarik cadar kuning aku and pakcik aku kata , memang suka kuning .

And , siapa ingat kes AMIRA yang kena culik tuu ? Kan ada rakaman suara dia kan ??? Aku dengar masa tuu , sebelum kantoi dia tipu . Lepas aku dengar dia jerit² , pintu aku kena ketuk . 2 KALI SAHAJA . " Tuk tuk " . Macam tuu . Then aku cerita dekat group ws .

Aku menangis cari gambar mama ayah aku . Aku peluk kain batik mama . Aku doa semoga tak ada orang buat jahat pada aku termasuk

Aku buka laptop . Aku nak pasang ayat kursi dengan surah al mulk . Demi Allah , lagu lain yang jalan . Lagu folder lain . Then aku berundur . Whatsapp dah banyak masuk sebab group kelas risaukan aku . Aku tak gerak langsung dari tepi katil .

Phone aku tiba² offscreen . Blank hitam . Tak ada home tak ada apps . Laptop aku jammed . Aku cuba tekan² tapi tak ada effect . Demi Allah , macam yang lecturer aku kena dekat outdoor kem hari tuu , keyboard laptop aku tertekan sendiri . Sampai ada yang rosak .

Aku duduk jew . Aku rasa dekat tepi pintu almari aku . Sebab aku rasa bahang dia . Panas macam duduk depan unggun api . Satu pesan aku , jangan lemah semangat . Aku bersyukur dia tak pernah tunjuk muka . Baru sebulan lebih masa tuu . Raya belum habis .

Then laptop aku stop bising . Aku terus peluk laptop , aku capai yaasin . Aku nak baca , aku dengar suara kau nak tahu suara dia macam mana ? Kau ketap bibir . Kau bercakap . Aku baca Bismillahhirrahmanirrahim , ikut alunan tuu .
Aku menangis sumpah . Slow² aku meniarap , aku mengiring menghadap tingkap aku baca yaasin sampai terlelap . Lepas dua minggu macam tuu , aku start balik bilik pukul 1-2 dari studio .
Kali pertama aku balik bilik sorang lalu tepi tasik malam tuu pukul 1 lebih . Gelap tasik jangan cakap . Makin banyak setan . Aku teringat kes ' Puteri ' tasik tuu . Masa tuu dalam kepala nie semua jenis ada . And time tuu juga ajak main .

Berterabur charcoal ( arang lukisan ) aku dekat tepi batu² tasik . KimK betul . Aku siap cangkung suluh pakai phone kutip . And korang , aku bukan FOREVER ALONE ehh . Aku ada kawan² . Cuma aku suka gerak sorang² . hmm . tarik baju aku dari belakang .

Aku ingat sangkut drkat dahan ke ranting ke rumput ke . Mak aih . Memang pegang . Aku boleh rasa ' tarik ' tuu . Mulut aku bukan ayat kursi lagi dah . Alip bata sajim ha kho semua . Nasib tak kahak si . Aku suluh pun malu² jew . Nasib tak tersuluh jari . Aku nampak kain warna gold . Emas dia kena torchlight phone aku , Allahuakbar , kalah Poh Kong .

Semua tahu ada pokok besar tinggi tepi tasik TF . Ada satu pokok nie macam dah mati . Tapi tak ada lah mati sangat . Ada bunyi derapan dahan , patah lah , berkuis lah . Aku sampai tersembam lah sebab nak cepat . Terus tak pandang belakang .

ikut . Aku tahu . Aku pasti . Sebab ada dua orang budak perempuan suluh² aku masa aku lintas tangga kecik tuu . Budak² perempuan nie suka lepak court tuu . Lepas tuu aku naik bilik , mandi and bla blaa blaaa .

Ada sekali tuu , budak² cuti . Cuti apa tak ingat . Aku tak balik . Sebab tak ada siapa dapat jemput . Pakcik makcik aku busy . Aku anak tunggal . Ada kakak tiri . Dia dah khwin and ada family . Aku tak suruh dia jemput . Sebab apa ? Wallahua'lam .

Kau bayangkan , 4 malam aku sorang² dekat kolej . Gelap dia Allah jew yang tahu . Duit nak makan ? Kedai makan ? Jangan cakap . Semua tutup . PB pun tak tahu aku ada dalam tuu . Abang² and akak² degree zon lain . Makanan aku mula tinggal sikit . Aku mula banyak baring isi masa lapang , aku layan one piece . Start malam jumaat tuu ...

Pintu bilik aku special . Dari luar ada selak dengan tombol . Dari dalam pun ada selak dengan tombol pintu . Aku kunci pintu dari dalam . Masa tuu aku tengok One Piece episode 667 . Aku ingat ! Angin kuat nya ya Allah . Terasa kerdil aku sebagai mahluk Allah .

Aku pun bangun buka langsir . Togel tingkap aku . Aku baring balik . Lepas tuu kau tahu tak , main dekat bilik sebelah bodoh betul lah . Mentang² aku buka lampu . Takut kantoi hodoh , main dekat bilik sebelah kanan aku . Lentang lentung almari budak tuu dibuat eh .

Aku buka ayat kursi ( one piece tetap jalan beb ) . Aku ambil garam . Yup . Aku tak ada lah tinggi ilmu 'jengjeng' nie . Sikit jew . Garam tuu aku baca ayat kursi , 3Kul and aku salawat , aku letak sikit dekat lidah . Aku susun elok dekat bawah pintu .

Lepas tuu nak tahu something , diam . Tak nak pula dia berdisko dekat bilik sebelah . Diam jew . Angin dah mula slow . Aku dapat call dari member . Aku jawab , tak dengar suara . Aku hello banyak kali kalah adele , member letak phone .

Dia dengar bunyi berdesing . Dia tanya aku okay ke tak , aku tak cerita dekat dia . Aku kata line kut . Then aku tahu , dekat aku . Maybe dekat tingkap . Sebabnya , suka cakar cermin tingkap aku . Tapi aku tahu tak masuk . Dia ada dekat luar . Sebab tingkap aku ada satu pokok betul² dahan berhenti depan tingkap aku .

Then aku pause One Piece , aku cucuk earphone , aku dengar surah Al Mulk sampai tidur . Malam kedua aku okay . tak ada masuk ke apa . Tapi garam aku hangus bawah pintu . Aku tak masuk bilik air siang tuu woi ! Seram .

Petang tuu aku mandi lah jap . Macam orang yang betul² jimat air lah . Mesti Ayah Man sayang aku kalau dia tahu . Then masuk bilik . Malam tuu aku tidur awal sebab penat siapkan drawing siang tuu . Aku tidur awal dalam pukul 10 lebih and bangun pukul berapa tahu? Pukul 3 setengah mak weiii 3 setengah pagi buta nokharom . Nasib baik dah hari ahad . Mata aku segar ya Allah

Aku tengok lampu satu terbuka satu padam . setahu aku , aku tak tutup lampu masa tuu ( akhirnya ego tewas ) . ada . dekat hujung kaki aku . Aku tak nampak . Tapi kita boleh rasa kan ?? Aku yakin dengan Allah . Aku yakin mahluk Dia juga .

tarik selimut kuning aku . Comforter aku koyak . Cutter ( pisau ) aku patah . Tepat pukul 4.10 am macam tuu , lepaskan selimut aku . dah tak nampak tegang . Tak ada bunyi besi kena seret atas lantai .

Kalau lah kau faham derita jiwa aku masa tuu . Boleh gila . Wallahu ! Aku sorang wei ! Aku sorang , Ya Allah . Sunyi aku masa tuu . Aku minta ampun dekat Allah masa tuu . Berderai airmata mohon ampun segala silap . Betul orang kata , masa susah baru ingat Tuhan .

Aku nekad , aku buka pintu bilik sambil peluk kain batik mama , aku sarung telekung , aku pergi hujung level , aku pasang lampu . Aku baca ayat kursi sambil menangis ya Allah . Phone aku entah ke mana , hingus aku entah ke mana . Aku jalan masuk bilik , aku duduk .

Aku sandar dekat katil macam orang sengal . Aku jammed , mata bengkak . Kain batik mama penuh hingus aku . Pintu terbuka . ??? pun kesian tengok aku menangis . Kepala aku berdenyut . Aku termenung . Aku zikir sampai hari cerah .

Ahad tuu aku tak makan tak minum . Aku tak sedar pun aku lapar . Aku buat kerja macam biasa . Aku lukis luffy . Malam ahad aku mula kembali macam biasa and isnin mula ramai balik . Tapi dekat level aku tak ramai pun cuma ada 2-3 orang jew .

Aku mula busykan diri dengan kelas , studio . Aku pergi kelas pagi balik pukul 2-3 tumpang kawan naik kereta and ada satu malam tuu aku turun dari kereta dia , masa tuu dekat parking tanah merah , gula gula dari library lama tinjau kitorang .

Gula gula muka hitam mata apa semua tak nampak sebab jauh . Gula gula dekat tangga kelas IDE tuu then dia bawah pokok . Allahuakbar . Aku hamba Dia yang hina , lemah , tak mampu alih mata . ( pocong ) tak gerak , tak loncat . stay .

Kawan² aku tegur aku ' weh del ! asal do ?? ' and Fai , kawan aku dah pegang lengan aku ajak jalan balik . Aku tahu pandang aku , aku tahu pula tunggu aku balik . Bilik aku dengan bilik Fai tak jauh tapi aku tak suka tidur bilik orang .

Aku fikir , Allah takkan saja biar aku susah kalau tahu aku tak mampu . Hilang mama ayah cukup pahit . So tak ada lah perit sangat . Malam demi malam aku telan sendiri . Aku nekad akan aku kongsikan rasa tuu . Allah tuu Maha Kuasa . Ada juga kawan² datang teman .
Satu malam tuu , kawan aku selang 3 bilik datang nak teman , roomate dia punya kurang ajar biadap , kau tahu dia kata apa ??? Roomate dia kata " baik baik you hantu sundal semua dalam tuu karang you pula kena " tercengang aku . Hati nie hancur .

Allahuakbar . Hina apa hamba macam tuu sekali ? Bilik nie bukan aku buat maksiat . Aku bukan bawa jantan . Malam tuu kawan aku tidur . Dia tidur sambil aku buka ayat ayat suci . Lagi berapa minggu nak tamat pengajian aku sambung buat drawing . lalu ..

langgar sudu garfu aku . Aku pandang tingkap tak nampak tapi sudu tetap berlaga dengan garfu . Tangan aku pegang cadar , aku paksa diri bangun sebab masa tuu aku duduk atas lantai . Beratnya lutut nak lurus berdiri , Ya Allah .

Aku sebut nama kawan aku dia tak dengar . Aku rasa tekak aku nak tercabut tapi dia tak dengar . Even aku tak dengar suara sendiri . Syahdunya aku rasa disaat tuu . Suasana sepi membisu . Ehemm . Aku menangis gila . Airmata jadi garam terus

Aku dah kejung dekat situ . Lutut melekat dengan lantai , bising sudu dengan garfu . Aku sebut Allah 3 kali tekak aku rasa mula relax . Lepas 15 minit Wawa ( kawan aku ) bangun . Dia tanya aku okay tak , aku kata aku okay . Padahal peluh dah sampai ke lantai and aku chill tak cerita dekat wawa sampai dua minggu sebelum final exhibition artschool Lendu bermula . Bismillahirrahmanirrahim

Satu malam yang aku rasa tuu lah yang terakhir kalinya usik aku . Group wasap semua tahu sebab aku menangis voicenote . Aku tidur sebab penat menempuh hari² final sangat tenat ya Allah . Aku dengar headphone pukul 2 lebih aku terjaga . Terjaga sebab dalam bilik aku . Dia ada dekat atas almari aku . Almari tuu ada dua . Satu berdepan katil aku atasnya kosong .

Aku nampak gerak dekat dinding dari atas almari keluar tingkap . Tembus langsir terhalang segala cahaya dari luar tingkap . Aku menangis aku tak bangun buka lampu pun . Aku takut nampak dia . Aku terus mengiring belah kanan menghadap pintu bilik .

Aku cabut headphone then aku dengar bunyi tombol pintu bilik dari hujung level seolah ada angin libas . Aku buka mata sebesar besarnya then pintu aku terbuka ! Aku heran . Aku siap kunci tombol dengan selak dari dalam bilik .

Then aku bangun . Sumpah aku tak pusing belakang pandang tingkap aku tolak pintu slow slow sebab aku tak sanggup buatnya . Buatnya dia lintas depan pintu and singgah , aku rasa lengkap tiga beranak menghadap Ilahi . Aku terus tunduk and baring .

Then aku pejam mata tanpa terbuka even sepintas cahaya dapat masuk . Aku pasang headphone and Demi Allah Quran Yaasin semua ... Kau cuba ketap bibir guna suara tekak , kau ikut alunan " Tabarakallaziii .. " sampai habis satu ayat tuu . Kau cuba lah .

Aku punya nafas nie tersangkut sangkut tahan sebak . Aku voicenote suara menangis aku dekat ws group . Rasa hidup nie sebatang kara . Sebab pandangan aku kelam gila . Aku dengar aku nampak dekat pokok tuu . Bayang² dia seolah menutup seluruh tingkap aku .

Allah , andai tuu ujian buat aku atas sifat aku yang kadang lupa Dia , aku selalu mengeluh aku sebatang kara , aku insaf malam tuu . Aku biar jew baca . Langsir aku dah seolah olah ada yang kibar² sampai aku nampak luar tingkap . Besi kekisi tingkap dicakar .

Allah , satu demi satu bahagian selimut aku koyak seolah olah orang toreh dengan pisau tajam . Cutter aku berkarat tanpa sebab aku cuma ada Allah waktu tuu .

Bffs aku yang tolong aku masa aku awal² masuk sem tuu semua hilang . Dorang gelar aku forever alone tapi aku sayang dorang . Aku tak lupa jasa dorang cuma waktu nafas aku tercongak kelangit , bukan sahabat bahkan musibat tiada lalu .

Lepas 10 minit ikut alunan ayat suci , ketawa . Ketawanya seolah mengatup bibir , berbisik dekat telinga dan berdekah . Dekah yang kau rasa mulut dia berada sebelah telinga . Dalam headphone seolah dari tekak mata aku tak buka langsung .

Sedangkan langit , bumi pun dengar rintihan aku . Tangan aku kejang , sejuk tapi kepala panas gila ya Allah and mula jauh sebab airmata aku mula mengalir teruk seolah kau bertemu antara dua muka . Mulut aku tak bersuara .

Aku alih headphone aku picit telinga . Aku ketap bibir dalam hati , panjatkan segala rasa pada Allah . Jari² aku mula panas , dahi aku mula kering dari peluh . Pukul berapa entah aku dengar azan dari Kg Lendu , jalan Ayer Pa'Abas tuu .

Aku tahu dah balik sarang dia tapi ada member kata bilik aku sebenarnya sarang . That's why masa aku lalu naik tangga , angin tuu berhembus kena tepat pada aku sampai anak² rambut aku terasa melekat dengan tengkuk . Hembusan tuu kuat . Sangat sejuk .

Dan malam terakhir aku dekat sana , aku balik lewat petang tuu lepas kemas² barang dekat studio part 5 . Dah lah duit makan aku kena rembat sekeping rm50 , tuu duit aku last yang aku simpan sebulan . Sebab apa ? Sebab orang susah maka rasa sedar diri tuu ada .

Aku balik bilik aku siap² lepas tuu call member yang dari rumah anak yatim tuu sebab aku dah tak ada sesen pun dalam purse masa tuu . Takut 'jalan' jew . Aku kemas² and lepas tuu aku mandi . Aku masuk bilik air yang tengah² yang selalu duduk , sebelah jew sebab siling tuu lompong .

Aku syampu rambut and ada jew rambut senang gugur tapi rambut aku masa tuu astaghfirullahalazim macam satu kepala jatuh .

Banyaknya sampai penuh penutup saluran air tuu . Aku tak pandang atas aku , aku terus buka pintu and pecut masuk bilik .

Jam pukul 9 lebih nak ke 10 malam . Tengkuk aku macam sakit sangat . Aku mana ada salah tidur . Aku siap siap sambil buka One Piece movie Z . Kononnya nak sedapkan hati emm .

Part nak sarung inner neck , ya Allah ujianMu sesungguhNya menguji keimanan . Kesan pakuk ( macam ada 2 biji merah ) di tengkuk . Menitis airmata sebab aku nampak kesan biru² mula naik . Jari aku pun ada kesan gores . Aku sedar tuu yang terakhir .

Aku terus jew sarung shawl , aku whtsapp kawan² aku bagitahu aku nak balik and Fai tolong aku angkat barang sikit . Aku ada tinggalkan cadar aku warna kuning tuu dekat sana . Tak tahu ada lagi ke tak and aku tinggalkan sebungkus garam .

Masa aku lalu dekat atas bukit tepi tempat bas , bilik aku gelap . Gelap yang sangat pekat hitamnya . Cuma satu , dekat pokok . Pokok tuu dahannya melendut seolah menampung sesuatu and ada dekat tangga IDE tuu . Tuu tempat dia . Ya , tempat DIA

Tuu pasal kamar 2414 and aku orangnya macam nie saja . Ada jew kawan cuma bersendirian jadi pilihan . Kalau korang batch aku dekat Lendu , akan perasan aku selalu jalan pakai parka dark blue sorang² .

Sunyi nie bagi aku adalah pilihan kita . Aku salah pilih bffs yang akhirnya tinggalkan aku sorang² . Aku bersyukur alhamdulillah aku selamat habiskan pengajian even susah nauzubillah . Langit , bumi jadi saksi duka lara aku .

Kisah kamar 2414 tuu akan selalu jadi pembakar semangat aku untuk teruskan hidup even gelap , kelam macam mana hidup nie . Satu pesan aku . Mak , Ayah , tuu lah satu satunya . Jangan berangan dapat ganti .

Sebab dulu aku fikir mama ayah aku mesti boleh lindung aku dari hantu setan sebab dorang pun hantu . Sengal kan aku ? Apa pun guys kalau rasa lemah , jangan malu balik pada Allah . Bukan balik terus ehh .

Kita selalu fikir kawan kawan tuu segalanya . Kawan kawan tuu lah baik buruk kita . Member lah suka duka kita tapi silap beb , akan tiba satu masa , kau dengan Dia , percaturan yang Dia atur tuu maha hebat , kau pun boleh rebah . Tapi dongaklah pada Dia .

Okay sekian anak anak muda . Pejamkan mata semua . Opss , check phone dulu tengok last seen Mama Ayah korang pukul berapa . Kalau berjaga lagi , hantar jew emoji jangan kau nangis pula . Hareyy dorang dekat rumah kang

Sumber: Himpunan Cerita-Cerita Hant, Fantasi Dan Cinta


Post a Comment

1 Comments

Anonymous said…
Setahu aku Uitm Lendu ni kat Melaka.. Bile masa pindah pi Perak. Haha.. 3 tahun setengah kot aku kt lendu, Melaka, dulu..